Berry Piper malli: Riikka

Pituus: 156 cm
Paino: 47 kg

Riikan suusta:

"Olen alunperin kotoisin Lieksasta, mutta eksynyt Joensuun, Kuopion, Tukholman ja Australian kautta lopulta Tampereelle. Muutin tänne Tampereelle tammikuun lopussa töiden perässä. Toistaiseksi olen viihtynyt oikein hyvin manselaisena.

Tällä hetkellä arki pyörii enimmäkseen töiden ympärillä. Sain oman alani töitä viittomakielentulkkina tammikuussa ja tähän saakka ei ole mitään pahaa sanottavaa. Saan tehdä haastavaa, mutta palkitsevaa työtä ja jokainen päivä on aivan erilainen. Tällä hetkellä vapaa-aikaa ei ole viikolla paljon, mutta viikonloput ovat  menneet reissatessa ympäri Suomea. Kunhan työt ja arki tästä tasaantuu, tarkoituksena olisi palata rakkaan harrastukseni tankotanssin pariin. 

Pukeutuminen ja vaatteet vaikuttavat hyvin positiivisesti elämänlaatuuni. Rakastan muotia ja seuraan erilaisia tyyliblogeja, myös Pinterest on kovassa käytössä inspiraation lähteenä. Minulle on kuitenkin tärkeää vaatteiden "sisäinen kauneus" , mikä tarkoittaa että vaatteet ovat tehty hyvistä (luonnon) materiaaleista ja kestävät käyttöä. Yritän välttää mahdollisemman paljon synteettisiä kuituvaatteita. Koska pidän kuitenkin shoppailusta ja vaatteiden hypistelystä, ovat kirpparit parhaita ystäviäni tämän suhteen. Yksi hienoimpia tunteita on kun kirpparilta tekee todellisen vaatelöydön.

Tämän hetken TOP 5:

  • Työt ja viittomakieli. Olen niin kiitollinen, että saan tehdä työtä aivan uudessa ympäristössä ja päästä syvemmälle viittomakielisten maailmaan. On huippua, että töissä oppii joka päivä jotain uutta ja aivot saavat raksuttaa täysillä.
  • Kesä ja festarit. Olin viime vuoden Australiassa ja tämän takia Suomen kesä jäi kokonaan kokematta. Siksi odotan erityisen paljon tulevaa kesää ja Ilosaarirockia. Myös Foo Fightersin keikka on odotuslistalla.
  • Sunnuntaikävelyt. On ihanaa aina sunnuntaisin rauhassa kävellä luonnon keskellä ja seurata kuinka luonto herää pitkästä talviunestaan kevään myötä. On myös ollut mahtavaa tutustua uuteen kaupunkiin pitkillä kävelyretkillä.
  • Kahvihetket. Yksi lempihetkiä on kun pääsee kavereiden kanssa istumaan mukavaan kahvilaan hyvän cappucinon kera ja vaihtamaan kuulumisia/parantamaan maailmaa.
  • Perhe ja eläimet. Vaikka oma perhe ja suurinosa sukulaisista asuu toisella puolella Suomea, tulee yhteyttä silti pidettyä lähes päivittäin. On rauhoittavaa tietää, että sielläpäin kaikki on kunnossa. Välillä on myös kova ikävä "koti-kodin" eli vanhempien kodin  lemmikkejä, joita pääsee paijaamaan liian harvoin. Onneksi pääsen kuitenkin paijailemaan silloin tällöin kavereiden lemmikkejä.

Viiden vuoden päästä haluaisin nähdä itseni taitavana tulkkina. Tällä alalla et koskaan tule olemaan täysin valmis vaan tietynlainen keskeneräisyys kuuluu hommaan. Suotavaa olisi kuitenkin, että taitotaso ja kielipää kehittyisi. Tärkeää olisi, että viihtyisin yhä työssäni ja se antaisi minulle uusia haasteita."

Mukavuutta sähköpostiisi?