Vaihdot ja palautukset

Tuotteiden palauttaminen tai vaihto on ilmaista ja nopeaa!

Kaikilla tuotteillamme on pidennetty 30 päivän palautusoikeus!

Arvoisa asiakas, meille on tärkeää, että olet tyytyväinen tilaamiisi Berry Piper-tuotteisiin. Haluamme varmistaa, että olette tyytyväinen niin tuotteiden istuvuuteen, laatuun kuin ulkonäköön. Mikäli tuote ei vastannut odotuksiasi voit palauttaa sen meille maksutta! Kaikilla tuotteillamme on 30 päivän ilmainen palautusoikeus.

Mikäli haluat vaihtaa tuotteen, palauta se lomakkeella joka tuli tilauksesi mukana, ja tee uudesta tuotteesta tilaus verkkokaupassamme. Näin voimme taata nopean ja sujuvan palautuksenkäsittelyn ja toimituksen.

Näin teet ilmaisen asiakaspalautuksen:

1. Täytä palautuslomake, joka on tilaukseesi mukaan laitetun kuitin kääntöpuolella, ja laita se mukaan lähetykseen palautettavien tuotteiden kanssa.

DB-Schenker:

Palauta lähimpään noutopisteeseen samalla lähetystunnuksella, jolla DB Schenker-pakettisi on noudettu ja säilytä palautuskuitti.

Matkahuolto:

  1. Kirjoita pakettiin palautustunnuksemme: 9530975
  2. Vie paketti matkahuollon toimipisteeseen, ja säilytä palautuskuitti


Posti: Palauta Helposti-koodilla mihin tahansa Postin automaattiin tai postiin.

  1. Mene osoitteeseen: posti.fi/palautapaketti
  2. Syötä pakettisi lähetystunnus (JJFI -alkuinen)
  3. Sivusto antaa sinulle yksilöllisen Helposti-koodin
  4. Kirjoita Helposti-koodisi paketin päälle, ja vie palautus postiin tai automaattiin
  5. Säilytä palautuskuitti


2.Vie hyvin pakattu palautuksesi valitsemaasi toimipisteeseen. Voit palauttaa tuotteita Matkahuollolla riippumatta siitä, minkä toimitustavan valitsit tilaukseen.


3.
Säilytä kuitti palautuksesta siihen saakka, kunnes olet saanut meiltä ilmoituksen että olemme käsitelleet palautuksesi. Kuitista löytyy asiakaspalautuksen seurantakoodi, jota voit tarvita, mikäli palautus ei saavu meille normaalin toimitusajan puitteissa. 

Käsiteltyämme palautuksesi, suoritamme automaattisesti hyvityksen sillä maksutavalla jonka valitsit tilaukseesi.*


*S-Pankki, Ålandsbanken ja Danske Bank: Käsiteltyämme palautuksen, saat sähköpostiviestin jossa pyydetään tilinumerosi palautusta varten.


Muistathan, että palautus on oikeutettu vain, jos tuote on ehjä (ellei se ole ollut viallinen jo saapuessa) eikä siinä ole mitään käytön jälkiä. Jos tuotteissa on esimerkiksi lemmikkieläimen karvoja, emme voi hyväksyä palautusta. Samoin voimakkaat hajusteet, deodoranttijäljet, ja muut mahdolliset käytön jäljet johtavat palautuksen hylkäämiseen. Myös tuotteeseen mahdollisesti tehdyt muokkaukset, kuten lyhentäminen aiheuttavat palautusoikeuden raukeamisen. Mikäli haluat tehdä reklamaation tuotteessa olevan virheen vuoksi, tuotteen tulee olla muokkaamaton.

Emme palauta kotiinkuljetuksesta aiheutuneita lisäkustannuksia, vaan ne vähennetään palautettavasta summasta.

Huomioithan, että paketin noutamatta jättäminen tai vastaanottamisesta kieltäytyminen ei tarkoita palautusta. Mikäli asiakas jättää paketin noutamatta ilmoittamatta siitä Berry Piperille, olemme oikeutettuja perimään asiakkaalta käsittelykuluja 14,90 euron arvosta. Kulut pidätetään tilauksen palautettavasta summasta.

Pyrimme käsittelemään kaikki vaihdot ja palautukset mahdollisimman nopeasti ja lähetämme aina sähköpostia asiakkaalle kun palautus on käsitelty. Mikäli et ole saanut hyvitystä 3 viikon kuluttua palautuksesta, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme.