Päiväseikkailu Helvetinportilla

heinäkuu 19, 2021

Päiväseikkailu Helvetinportilla

Paikka kuulostaa pahaenteiseltä, mutta siitä se on kaukana. Lumoava rotkolaakso, jossa on koskematonta luontoa silmän kantamattomiin, puro solisee rotkon pohjalla ja luontopolku johdattaa sinut näköalatasanteelle, jonka päässä odottaa upeat näkymät rotkolaaksoon.

Muutamia kertoja täällä olen seikkaillut ja aina saa olla melkeinpä itsekseen, sen verran tuntematon paikka tuntuu olevan. En kyllä ymmärrä miksi, sillä tämä on yksi kauneimmista luontokohteista, jossa olen käynyt.

Kohde sijaitsee Enossa ja sinne on helppo päästä. Opasteita ei juurikaan ole, joten navigaattoria kannattaa käyttää. Joensuusta sinne on matkaa noin 50km. Reitti näköalatasanteelle on noin 1km. Nousu on suhteellisen tasaista ja helppokulkuista. Paikasta saa enemmän irti, jos lähtee seikkailemaan rotkon pohjalle ja myös katselemaan luontoa ympärilleen. Eikun siis seikkailumieltä matkaan ja kohti uusia elämyksiä!


Heitä kengät ihmeessä pois ja lähde tallustamaan puroa pitkin. Raikas nautinto jaloille ja mielelle on taattu

 


Koskemattoman luonnon seasta löytyy myös romahtanut ja ränsistynyt mökki, mitähän tarinoita tämäkin pitää sisällään...

 


Näköalatasanteelta on upeat näkymät! Tänne tulee mielellään uudelleen katsomaan näitä maisemia.

 

Ruth
Kirjoittaja

Berry Piperin pitkäaikainen malli Ruth viihtyy luonnossa ja kiertää päiväretkikohteissa eri puolilla Suomea. Näistä retkikohteista löydät lyhyitä esittelyjä täältä blogin puolelta.Muuta luettavaa

Mystinen Kolvananuuro
Mystinen Kolvananuuro

elokuu 02, 2021

Kolvananuuro sijaitsee Joensuun (Enon) ja Kontiolahden rajalla ja sinne pääsee kahta eri reittiä, joko Enon tai Kontiolahden kautta. Kiersimme Uuron reitin, joka on 5km pitkä.

Mukavuutta sähköpostiisi?